Чай или кафе ?

Публикувано: Admin . до: Полезно за организма От: Saturday, January 9, 2016 Коментари: 0 Hit: 2413
Учените са установили, че антиоксидантите  в екстракта от зелен чай, увеличават способността на организма да изгаря мазнините като гориво, което...

Пиенето на чай  намалява риска от сърдечен удар. Помага за защитата срещу сърдечно-съдови и дегенеративни заболявания.

Антиоксидантите  в чая действат превантивно срещу редица видове  рак, включително на гърдата, на дебелото черво,  на кожата, на белия дроб, хранопровода, стомаха, тънките черва, панкреас, черен дроб, яйчниците, простатата.

Чая е хидратираща за  тялото напитка, въпреки наличието на кофеин в някой видове чай.

Пиене на чай е свързано с по-малък риск от болестта на Паркинсон. Когато  употребата на чай, е комбинирано с фактори като физическа активност, отказ от тютюнопушене, следене на индекса на телесната маса в нормални граници, се счита че се намаля сериозно риска от болестта както при мъжете така и при жените.

 Добрата новина е, че зеленият чай може да действа като резервен слънцезащитен крем.

Чая може да задържи обиколката на талията,  да в едно проучване, участниците, които редовно консумират горещ чай имат по-малко обиколка на талията  от участниците, които не пият чай. Учените предполагат, че редовното пиене на чай намалява подобрява метаболизма.

 Редовното пиене на чай също може да се противодейства на някои от негативните последици от тютюнопушенето и дори може да намали риска от рак на белия дроб, но тютюнопушенето си остава един от най-важните фактори предизвикващи рак на белите дробове.

Зеленият чай  действа благотворно на  хората с диабет тип Б. Проучванията показват, че съединения в зеления чай може да помогнат на хората страдащи от този вид диабет.

Чаят има свойствата да помага на организма  да се възстанови от  излагането на радиация. Едно проучване установи, че чаят помага защита срещу клетъчна дегенерация при излагане на радиация, докато при друго е  установено, че чаят помага за възстановяване на кожата.

Зеленият чай,   подобрява  костната  плътност и якост.

Чай може да бъде ефективно средство за предотвратяване и лечение на неврологични заболявания и  дегенеративни заболявания (особено,  за болестта на Алцхаймер). Помага на части от мозъка свързани с ученето и паметта.

Тагове чай кафе

Коментари

Оставете коментар

Всичко за доброто здраве