Чаят изкуството на пречистващата древна сила

Публикувано: Admin . до: Полезно за организма От: Tuesday, June 9, 2015 Коментари: 0 Hit: 1094
От векове чаят е естествен начин да се пречисти организма от натрупаните токсини и да се зареди с нова и положителна енергия направо от...

Както знаем, в Япония той е превърнат в истинско изкуство, с т. нар. чайна церемония. В близка Турция пък се сервира задължително в стъклени чаши и в големи количества, с които обикновено е прието да се посрещат даже гостите. А както знаем, англичаните открай време имат своето т. нар. Time for tea и историята помни как са били прекъсвани даже военни действия, за да се изпие задължителната чаша чай в точно определения за това следобеден час.

 

На какво се дължи практически тази естествено подмладяваща и обновяваща целия организъм, а и дух, сила на чая?

 

На първо място той по естествен път спомага особено за изхвърлянето на вредните токсини от организма, натрупали се в него с поемането на храната. Ако те не бъдат освободени навреме, могат да доведат даже до болести, резултат от затлачения с отрови организъм.

 

Може би малко се знае, но приемането на твърде много киселиннообразуващи храни, както и преяждането, причиняват свръхкиселинност на организма. Към вредните неща спадат обикновено месото, бялата захар, мазните и пържените храни и др. Тяхното приемане води до най-различни заболявания. А всичките химически вещества, които прибавяме към храната ни с цел по-дълготрайното й запазване, оцветяване и ароматизиране, завършват тази нездравословна картина. Съвсем не на последно място към нея включваме и вредният замърсен въздух, характерен за нашите градове. Употребата на алкохола и цигарите, масовото прилагане на безброй медикаменти, от които съвременните хора са станали зависими, също довършват тези отрицателни щрихи. Като прибавим към всичко това и изключително изтощителното емоционално напрежение, предизвикващо често драматични ендокринни промени - всичко това натрупва химическите отрови в целия ни организъм.

 

Ето защо чаят е и естествена превенция към болестите, тъй като много лекари считат, че натрупването на отрови вътре в организма е основната причина за болестите, а не „лошите микроби“ отвън. Бактериите и вирусите ни заразяват единствено тогава, щом телата ни са вече достатъчно отслабени от свръхзамърсяването, за да могат да успеят да им се противопоставят.

 

С помощта на богатото разнообразие от най-различни видове чай, изхвърлянето на тези токсини от организма става по един естествен и много приятен начин. Разнообразието е голямо и можете да си наберете буквално букет от самата природа, като си приготвяте различни и особено полезни за вашето здраве видове чай. В Chainikat.com ще откриете цялата пълна богата гама от тях – като се започне от билковия, плодовия, изключително полезните зелен и мурсалски и към оптималният заместител на кафето, черният чай.

 

 

 

Тагове билков чай

Коментари

Оставете коментар

Всичко за доброто здраве