Зеленият чай природно чудо за здраве и тонус

Публикувано: Admin . до: Полезно за организма От: Tuesday, June 9, 2015 Коментари: 0 Hit: 2242
Зеленият чай открай време е всепризнат естествен антиоксидант. Известно е, че всеки съвременен човек,

който знае колко е важно за него е да живее наистина здравословно, предпочита чаша чай пред кафе например. Ето защо много от хората в работеща активна възраст, които са наясно, че за да са работоспособни, трябва да бъдат в кондиция и добро здраве, го предпочитат пред всички останали напитки.

 

Няма друго толкова полезно естествено питие, истински природен букет с толкова лечебни свойства в изобилие, както зеленият чай. Той не случайно се смята за истински „шампион“ по особено полезно за цялото тяло и всички системи в него, действие.

 

Както е известно, с времето нашият организъм се изтощава и цялата храносмилателна система става далеч по-неефективна. Ето защо, за да е наистина здрав, човек се нуждае от далеч по-питателна и здравословна храна. Това означава в нея да има много по-малко рафинирани и мазни продукти и повече антиоксиданти (бета-каротин, витамин С и Е, селен и цинк) и растителни пигменти (флавоноиди). Ето защо за постигането на антиоксидантен и разреждащ кръвта ефект е необходимо да се пие ежедневно минимум чаша зелен чай. Ако са повече, положителният ефект е още по-голям.

 

Доказано редовната консумация на чаша зелен чай успешно се бори с неумолимите следи на годините по кожата на лицето, което е нашата "визитна картичка". Ето защо редовното му пиене ни прави по-млади и жизнени.

 

Освен това този чай от Изтока е също така особено ефективен в борбата с наднормените килограми и особено подпомага отслабването и постигането на идеална форма без глад и лишения. Това го прави особено здравословен и предпочитан, тъй като всички знаем, че прекалено многото диети изтощават организма и влияят негативно върху психиката. А тяхното натрупване пък действа отрицателно на сърцето, толкова важните за жената детеродни способности, ставите и какво ли още не.

 

Зеленият чай освен това облекчава състоянията на изключително трудно лечимите по всякакъв друг начин артрити при бивши спортисти или хора в напреднала възраст. Тази прекрасна напитка лекува доказано и всички други особено неприятни проблеми със ставите.

 

Доказано е даже, че редовната и упорита консумация на този специален природен дар или негови екстракти се бори успешно дори с развитието на коварните клетки на рака. Той може да служи и като превенция в борбата с него.

 

Антиоксидантите в зеления чай забавят стареенето на клетките, освен всичко това спомагат за цялостната детоксикация на организма по естествен път и изхвърлянето на вредните органични вещества от него. Ето защо консумацията на зелен чай е винаги за предпочитане, за да сме здрави, по-красиви и успешни.

Коментари

Оставете коментар

Всичко за доброто здраве