Чаят от коприва лечебното чудо на природата

Публикувано: Admin . до: Полезно за организма От: Tuesday, June 9, 2015 Коментари: 0 Hit: 6857
Чаят е древно истинско вълшебство от сърцето на природата. Той по естествен начин не само пречиства организма, но и лекува редица болести. 

Природният еликсир доказано има положително влияние и върху начина, по който се чувстваме, а и изглеждаме.

 

Открай време чашата чай е била естествен начин да заредим и тялото, и духа си, с една особено полезна порция здраве. Това е особено познато не само на народите от Изтока, но и в природната народна медицина, с която народът ни се е лекувал от векове. Природата не търпи болест, тя винаги има билка и лек за всяка една от тях.

 

С идването на пролетта, един от най-ценните й и често срещани дарове е особено полезният и лековит чай от коприва. В него се съдържат цял природен букет от множество ценни за цялото ни тяло елементи, тъй като както знаем, тя е особено богата на желязо. Тази прекрасна и особено полезна лековита трева, използвана също така и в кулинарията за приготвянето на много здравословни ястия, е също ненадмината по особено полезните си свойства. Чаят от нея също така съдържа особено полезните витамини А и С в много голямо количество, както и други минерали. Затова и той открай време се използва за цялостно пречистване на кръвта.

 

Чаят от коприва също така тонизира, укрепва и е познат в народната медицина открай време като сигурен лек срещу анемия. Доказано болестта отшумява след редовното ежедневно приемане на този особено полезен чай.

 

Приготвяната естествена напитка от изключително полезното зелено растение освен това потиска възпалението, свързано и с най-коварната алергия. Затова се препоръчва редовният прием на приятния пролетен чай поне 2 пъти дневно. В случаите на лечение и на акне, независимо дали през пубертета или в далеч по-зряла възраст, чаят от коприва е особено препоръчителен за детоксикация на организма и употребата му е по 3 пъти дневно.

 

Чаят от листата на коприва е особено ефикасен също при лечението и на уртикария. Особено ако тя е причинена от силен или постоянен стрес и развита тревожност, е необходимо да се пие по два пъти на ден чаша чай от коприва. Към полезните му свойства се прибавя и действието на антихистамин.

 

Чаят от коприва също спомага за отделянето на излишните течности в организма. Този диуретичен характер е особено полезен, тъй като така по много естествен и приятен начин се прочиства успешно цялото тяло. Така се изхвърлят вредните токсини от него, натрупани с храната и възрастта. След това човек се чувства обновен и много по-здрав.

Коментари

Оставете коментар

Всичко за доброто здраве