10 причини да пием редовно чай

Публикувано: Admin . до: Полезно за организма От: Monday, January 12, 2015 Коментари: 0 Hit: 2566
1. Употребата на 2 чаши чай дневно , помага за общата издръжливост на организма. Установено е че в зеления чай се съдържа антиоксидант,
който увеличава способността на организма да изгаря мазнините като гориво.
2. Антиоксидантите които се съдържат в топлата напитка, са защитно средство срещу много видове онкологични заболявания.
3. Чаят е профилактично средство срещу болестта на Паркинсон.
4. Чаят осигурява защита от ултравиолетовите лъчи. Изследвания показват че съдържащия се антиоксидант в зеления чай на практика действа като слънце защитен крем.
5. Пийте чай и бъдете стройни. В едно проучване, участниците са разделени на две групи тези който приемат редовно горещ чай, имат по малка талия от тези който не пият. Чаят доказано помага за по добрата обмяна на веществата в организма.
6. Редовното пиене на чай, противодейства на някой от вредните последици при тютюнопушенето, в това число може да намали и риска увреждане на белия дроб.
7. Чаят е доказано средство за борба със свободните радикали в човешкия организъм.
8. Пиенето на чай, помага за намаляване на риска от сърдечен удар. Той е познато средство използвано за профилактика срещу сърдечно-съдови и дегенеративни заболявания.
9. Чаят е ефективно средство за профилактика и лечение на неврологични заболявания. Полифенолите в зеления чай помагат за засилване на концентрацията и паметта.
10. Чая е изключително хидратираща напитка, въпреки съдържащия се кофеин в него.

Коментари

Оставете коментар

Всичко за доброто здраве